Paviljoen Aan 't Wiede - Wanneperveen

Een Overijsselse locatie voor MM-wedstrijden is het "Paviljoen  Aan 't Wiede". Deze camping met jachthaven en paviljoen ligt nabij Wannerperveen. Paviljoen "Aan 't Wiede" is goed bereikbaar, vanuit Meppel, Steenwijk, Emmeloord of Zwolle.

 
Routebeschrijving naar Paviljoen "Aan 't Wiede"  


Paviljoen "Aan 't Wiede"
Veneweg 247                       
7946 LV  Wanneperveen

Telefoon   (0522) 281 235
         of    (0521) 362 144

Website: www.aantwiede.nl
Email:     info@aantwiede.nl

 


klik op de map voor vergroting

 


Paviljoen Aan 't Wiede is gelegen in de kop van Overijssel, een prachtig watersport gebied met vele mogelijkheden voor een heerlijke dag op het water of een sportieve zeilvakantie. Gezellig aan de Belterwiede met terras en zwemgelegenheid. De horeca bied u een zeer uitgebreide kaart voor een heerlijke lunch, een uitgekiende plate service of een voortreffelijk la carte diner.

 
 

Zeilvereniging "Belterwiede" heeft het paviljoen als thuisbasis en organiseert diverse evenementen voor verschillende zeilbootklassen, waaronder 5 keer per jaar de clubwedstrijden en een pinksterweekend. Tevens verzorgen zij, met veel succes, de zeillessen voor de jeugd.

 

 


Paviljoen aan 't Wiede beschikt verder nog over een gezellige camping met een gedeelte voor vaste staanplaatshouders maar er is ook een terrein ingericht voor toerisme. Het ideale oord voor een dagje kamperen of om er uw vakantie door te brengen. En komt u met de boot dan is er voor u altijd een ligplaats beschikbaar in de haven. De jachthaven is zeer gunstig gelegen en een prachtig uitgangspunt voor een zeiltocht op de wieden of voor een tocht door het schitterende natuurgebied.

 


   


Een stukje historie:

Paviljoen Aan 't Wiede is gebouwd in 1934 door de familie Bakker, aanvankelijk als theehuisje op het water. Het theehuis was destijds alleen vanaf de weg bereikbaar via een steiger. Uiteraard was het theehuis goed bereikbaar per boot en kon men aanmeren voor een hapje of een drankje. In 1954 werd de exploitatie overgenomen door de familie Meyer. De familie Meyer heeft er een jachthaven aangelegd die in een tweede fase ook nog eens sterk werd uitgebreid. Na het opspuiten van vele tonnen zand werd er ook een nieuwe camping gerealiseerd.


Voor velen leefde de camping voort onder de naam Camping Meyer. In de zestiger jaren werd de jachthaven verplaatst naar de zuidkant van het paviljoen en wederom uitgebreid. In 1972 werd de exploitatie overgedragen aan de fam. H. Doze, die heden ten dage nog steeds de camping, jachthaven en de bootverhuur in beheer hebben. In het zelfde jaar werd de horeca verpacht aan de familie Dijksma en de familie de Jonge. Sinds 1993 zwaait weer een fam. Bakker de scepter in het paviljoen. Een stukje nostalgie waar de tijd heeft stilgestaan.